دانشگاه شيراز ميزبان دانشمندان برتر جهان در حوزه‏ی ابررسانا

سمينار علمي ابررسانايي با حضور سه دانشمند برجسته‏ی فيزيك جهان و 400 تن از استادان و دانشجويان دانشكده‏هاي مهندسي و علوم پايه‏ی دانشگاه‏هاي شيراز، امروز در تالار حكمت دانشگاه شيراز برگزار شد.

در اين سمينار علمي، پروفسور وارِن اِرل پيكِت (Warren Earl Pickett)، استاد ممتاز دانشگاه ديويس كاليفرنيا (امريكا) به بيان مطالبي در خصوص آخرين تحقيقات و فعاليت‏هاي انجام گرفته در حوزه‏ی ابررسانايي پرداخت.

پروفسور آنتوني جيمز لِگِت (Anthony James Legget)، برنده‏ي جايزه‏ي نوبل فيزيك سال 2003 و استاد دانشگاه ايلينويز امريكا و پروفسور پاول چو (Paul C.W. Chu)، كاشف نخستين ابررساناي بالاي دماي نيتروژن و استاد دانشگاه هوستون امريكا هم در اين سمينار شركت كردند و به پرسش‏هاي اساتيد و دانشجويان پاسخ دادند.

در ادامه، اساتيد خارجي با حضور در بخش فيزيك، به صورت صميمي با اعضاي هيأت علمي اين بخش به گفت‏وگو نشستند و با ظرفيت‏ها و توانمندي‏هاي بالاي ‏ دانشگاه شیراز در حوزه‏ی فيزيك آشنا شدند.

رئيس بخش فيزيك دانشگاه شيراز، گسترش ارتباطات در سطح بين‏المللي، توافق در خصوص اجراي پروژه‏هاي علمي مشترك، بررسي حضور اساتيد دانشگاه شيراز در دانشگاه‏هاي معتبر بين‏المللي در قالب فرصت‏هاي مطالعاتي و اجراي دوره‏هاي كوتاه‏مدت توسط اساتيد مطرح بين‏المللي در دانشگاه شيراز را از جمله اهداف برگزاري اين سمينار علمي برشمرد.

دكتر غلامحسين بردبار، برگزاري چنين برنامه‏هايي را ارزشمند توصيف كرد و گفت: مواد ابررسانا در صنعت كاربرد فراواني دارند كه از جمله‏ي آن‏ها مي‏توان به ساخت قطعات الكترونيكي در ابعاد بسيار كوچك، انتقال برق از نيروگاه‏ها به شبكه‏ي توزيع، كاهش تلفات انرژي در سيستم‏هاي مختلف، ساخت كابل‏هاي بسيار نازك با راندمان بالا، ايجاد ميدان‏هاي مغناطيسي قوي براي حركت قطارهاي سريع‏السير و كاربردهاي نظامي اشاره كرد.