امضاي تفاهم‏نامه ميان دانشگاه شيراز و دانشگاه ماربورگ آلمان

طی جلسه‏ای با حضور هيأت آلماني در دانشگاه شيراز، تفاهم‏نامه‏ي همكاري‏هاي علمي، پژوهشي بين این دانشگاه و دانشگاه ماربورگ آلمان امضا شد.

در اين جلسه، دكتر گشتاسبي، مدير حوزه‏ی رياست دانشگاه شيراز؛ خانم دكتر عظيمي‏فر، مدير روابط عمومي و امور بين‏الملل؛ دكتر سعيد حسام‏پور، رئيس بخش زبان و ادبيات فارسي و دكتر عليرضا خرمايي، رئيس بخش زبان‏شناسي و زبان‏هاي خارجي دانشگاه شيراز؛ پروفسور كريستوف وِرنِر (Christoph Werner)، رئيس بخش ايران‏شناسي مركز پژوهش‏هاي خاورميانه‏ی دانشگاه ماربورگ؛ خانم دكتر ترامونتيني (Tramontini)، مدير اجرايي اين مركز پژوهشي و دكتر محمد محمدزاده، عضو هيأت علمي گروه ايران‏شناسي دانشگاه ماربورگ آلمان حضور داشتند.

مدير روابط عمومي و امور بين‏الملل دانشگاه شيراز گفت: تبادل استاد و دانشجو و گسترش اجراي طرح‏هاي علمي، پژوهشي مشترك بين دو دانشگاه از مفاد تفاهم‏نامه‏ی یاد شده است.

خانم دكتر عظيمي‏فر افزود: تفاهم‏نامه‏ي همكاري‏هاي علمي، پژوهشي بين دانشگاه شیراز و دانشگاه ماربورگ آلمان، افزايش سطح علمي دانشگاه را در پي دارد و بهره‏گيري از دانش پژوهشگران را فراهم مي‏سازد.

وي ادامه داد: بر اساس اين تفاهم‏نامه ، گروه‏هاي دانشجويي از دانشگاه ماربورگ آلمان به دانشگاه شيراز اعزام و با فرهنگ ايران آشنا مي‏شوند و زبان فارسي را فرا مي‏گيرند.

مدير روابط عمومي و امور بين‏الملل دانشگاه شيراز اظهار داشت: تفاهم‏نامه‏ی یاد شده يك تفاهم‏نامه‏ی آموزشي - فرهنگي بوده و براي استفاده‏ی دانشجويان مقاطع كارشناسي و به ويژه كارشناسي ارشد مي‏باشد.

خانم دكتر عظيمي‏فر تصريح كرد: دانشجويان ايراني كه در حال تأليف پايان‏نامه هستند، مي‏توانند به مدت شش هفته و به منظور استفاده از كتاب‏ها و ژورنال‏هاي آلماني و نيز شركت در كلاس‏هاي گفت و شنود، به اين كشور سفر كنند.

همچنين به موجب اين تفاهم‏نامه، دانشجويان آلماني نيز مي‏توانند با سفر به ايران، از امكانات آموزشي دانشگاه شيراز بهره‏مند شوند و در دوره‏هاي كوتاه‏مدت دانش‏افزايي زبان فارسي شركت كنند.

پروفسور كريستوف وِرنِر هم با ابراز رضايت از انعقاد قرارداد با دانشگاه شيراز اظهار داشت: شهر شيراز و دانشگاه شيراز براي دانشجويان آلماني جاذبه‏ی خاصي دارد و وجود حافظ و سعدي در اين شهر، انگيزه‏ی فراواني را براي حضور در دانشگاه شيراز و آموزش زبان شيرين فارسي ايجاد مي‏كند.

گفتني است مركز پژوهش‏هاي خاورميانه‏ی دانشگاه ماربورگ در سال 2006 تأسيس شده است و به عنوان يكي از بزرگ‏ترين مراكز پژوهش‏هاي خاورميانه در اروپا شناخته مي‏شود.

در سال 1389، نخستين تفاهم‏نامه ميان دانشگاه ماربورگ و دانشگاه تهران منعقد شد و انعقاد تفاهم‏نامه‏ی حاضر دومين تفاهم‏نامه‏ی منعقده بين اين دانشگاه آلماني با يكي از دانشگاه‏هاي ايران مي‏باشد.

دانشگاه شيراز در راستاي اهداف بلندمدت خود و به‌ منظور ارتقای سطح كمي و كيفي و جهاني نمودن ارتباطات دانشگاهي، تبادل اطلاعات با كشورهاي مختلف جهان و مراكز تحقيقاتي معتبر داخل و خارج از كشور را در دستور كار دارد.