درخشش فيزيكدان دانشگاه شيراز در عرصه‏ی بين‏المللي

دكتر احمد شيخي، دانشيار بخش فيزيك دانشگاه شيراز به عنوان داور برگزيده و ممتاز ژورنال فيزيك اروپا (EPJ: European Physical Journal) در سال 2013 انتخاب شد.

اين انتخاب از سوي EPJ، وابسته به انجمن فيزيك اروپا انجام گرفت.

انتشارات فيزيك اروپا (EPJ) فعاليت خود را از اوايل قرن بيستم آغاز كرده و هم اكنون بالغ بر ۲۵ نشريه‏ی علمي را با همكاري ناشران معتبري همچون Springer و EPD به چاپ مي‌رساند.

انتشارات فيزيك اروپا، ناشر مجموعه نشريات معتبر (EPJ)، با توجه به نقش محوري داوران مقالات در حفظ كيفيت انتشارات علمي، هر ساله، تعدادي از داوران را از بين ده‌ها فيزيكدان از سراسر دنيا كه در زمينه‏ی داوري و ارزيابي مقالات با اين مجله همكاري دارند، به عنوان داوران برگزيده معرفي و از آن‌ها قدرداني مي‌كند.

در بين داوران برگزيده‏ی سال 2013، علاوه بر نام دكتر احمد شيخي از دانشگاه شيراز، نام 2 فيزيكدان ايراني ديگر (دكتر محمد محمودي از دانشگاه زنجان و دكتر آرمان شفيع‏لو مقيم خارج از كشور) به چشم مي‌خورد.

چاپ حدود يكصد مقاله در مجلات معتبر ISI؛ ارائه‏ي بيش از 20 مقاله در كنفرانس‏‌هاي علمي داخلي و خارجي؛ تأليف 2 عنوان كتاب؛ عضويت در هسته‏ی مركزي قطب علمي نجوم و اخترفيزيك ايران و همچنين عضويت در گروه ويراستاران چندين مجله‏ی‏ علمي معتبر و بين‏المللي مانند مجله‏ی‏ بين‌‏المللي علوم و تكنولوژي دانشگاه شيراز (شاخه‏ی‏ علوم) در كارنامه‏ی دكتر شيخي، اين فيزيكدان ايراني ديده مي‌‌شود.

وی، مقاطع تحصيلي كارشناسي، كارشناسي ارشد و دكتراي خود را در رشته‏ي فيزيك (گرايش اخترفيزيك و كيهان‏شناسي) در دانشگاه شيراز گذرانده است و هم اكنون به عنوان دانشيار و عضو هيأت علمي در بخش فيزيك دانشكده‏ی علوم دانشگاه شيراز فعاليت مي‏كند.

گفتني است دانشجويان رشته‏ی فيزيك دانشگاه شيراز در مقاطع تحصيلي كارشناسي، كارشناسي ارشد و دكتري و در 6 گرايش اپتيك و ليزر؛ ماده چگال؛ كيهان‏شناسي؛ اخترفيزيك؛ ذرات بنيادي و فيزيك هسته‏اي مشغول تحصيل و پژوهش هستند.

بخش فيزيك دانشگاه شيراز از جايگاه بالايي در كشور برخوردار است و طرح‏هاي عملي مانند ساخت ليزر حالت جامد؛ ساخت نانوذرات و نانولوله‏هاي كربني؛ ساخت سلول‏هاي خورشيدي و ساخت لايه‏هاي نازك با قابليت كاربرد در صنايع مختلف در اين بخش در حال اجراست.

راه‏اندازي آزمايشگاه‏هاي علوم و فنون هسته‏اي؛ تأسيس پژوهشكده‏ی نجوم، اخترفيزيك و فن‏آوري ابزارآلات نجومي و فضايي و راه‏اندازي آزمايشگاه‏هاي لايه نشاني، XRD و XRF به عنوان تنها آزمايشگاه جنوب كشور، فضاي مناسبي را براي تحقيق و پژوهش در بخش فيزيك دانشگاه شيراز فراهم كرده است؛ به گونه‏اي كه در پنج سال گذشته، حدود 300 مقاله‏ی ISI توسط اعضاي هيأت علمي اين بخش منتشر شده است.