معرفی دفتر هدایت استعداد های درخشان دانشگاه شیراز

یكی از راهبردهای جمهوری اسلامی ایران در سالهای اخیر، شناسایی و پرورش استعدادهای درخشان كشور است. در این راستا شورای عالی انقلاب فرهنگی در تاریخ 1357/5/30 كلیات طرح جذب و هدایت استعدادهای درخشان را تصویب و در تاریخ 1357/12/13 اهداف خود را به شرح ذیل اعلام نمود:

1. فراهم سازی موجبات پرورش استعدادهای درخشان و كمك به پیشرفت علم و دانش كشور
2. توجه بیشتر به تفاوتهای فردی در جهت شكوفایی استعدادهای درخشان و فراهم ساختن امكان آموزش بیشتر برای آنها
3. ایجاد گرایش جاذبه برای استعدادهای برتر برای تحصیل در رشته های استراتژیك و مورد نیاز كشور
4. ایجاد زمینه مساعد برای ارتقای كیفیت آموزش و انجام پژوهشهای بنیادی
5. كاهش طول دوران تحصیل از طریق حذف فاصله های زمانی بین مقاطع تحصیلی برای دانشجویان مستعد
6. وضع مقررات خاص و اصلاح آیین نامه ها و مقررات موجود

در راستای اجرای اهداف شورای هدایت استعدادهای درخشان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دفتر استعدادهای درخشان دانشگاه شیراز سال 1379 بعنوان یكی از واحدهای حوزه معاونت آموزشی به طور رسمی فعالیت خود را آغاز نمود. هم اكنون بیش از 500 نفر دانشجوی ممتاز در مقاطع تحصیلی كارشناسی، كارشناسی ارشد و دكتری (Ph.D.) در دانشگاه شیراز به تحصیل اشتغال دارند.

تسهیلات ویژه دانشجویان استعداد درخشان وممتاز عبارتند از:

- اعطاء بن كتاب وكمك هزینه تحصیلی
- پرداخت وام تحصیلی به میزان سه برابردانشجویان معمولی توسط صندوق رفاه
- امكان شركت دركنفرانسهای علمی داخلی وخارجی جهت ارائه مقاله
- انجام اقدامات آماده سازی و شركت دانشجویان درالمپیادها و مسابقات علمی
- كمك هزینه شركت در كلاس های آموزشی
- تامین هزینه انجام طرحهای پژوهشی دانشجویان

- تسهیلات استفاده از اینترنت
- استفاده از امكانات كتابخانه های دانشگاه وكتابخانه منطقه ای علوم وتكنولوژی
- انجام مسافرت های كوتاه مدت علمی ـ تفریحی ـ زیارتی
- امكان شركت دركارگاههای آموزشی وپژوهشی

علاقمندان می توانند جهت كسب اطلاعات بیشتر، از طریق شماره تلفن های: 6134799 (شماره داخلی 4799) و نمابر: 6286425 با دفتر استعدادهای درخشان دانشگاه شیراز ارتباط برقرار نموده یا به نشانی: شیراز ـ بلوارجام جم ـ ساختمان مركزی مدیریت دانشگاه-دفتر استعدادهای درخشان مراجعه نمایند.